torsdag 17 november 2011

Tomtkarta....


Tomten är ca 1350 kvm och avlång. Eftersom det är en hörntomt är det prickmark på två sidor, villket innebär att man inte får bygga närmre än 6m till tomtgräns där, i övrigt gäller 4,5m.
Vi valde att lägga huset i början på tomten för att få maximal yta bakom, detta passar även bäst in med vädersträcken. Nu har vi morgonsol ut mot den "korta vägen" (kök, tvättstuga) och kvällsol på lång-/baksidan mot grannen (även porchen). Solen kommer även att passa in perfekt i vinkeln med huset/verandan. Just kvällsol på "rätt" plats var ngt som jag saknade oerhört i vårt gamla hus.
Annars var planen att insynsskydda trädgården så mkt det går. Verandan skyddar mot "korta vägen" och längs "långa vägen" så är det först kommunens "parkmark" innan vägen kommer, dvs vi kan vara ganska ifred i vår trädgård. Min dröm är att ingen alls skall kunna se in, men det blir lite svårt i tättbebyggt område :)

Där finns även ett litet gästhus som vi skall rusta upp lite längre fram. Perfekt för övernattande gäster!
Förrådet skall också renoveras för att rymma cyklar och trädgårdsprylar.

I nuläget bor vi i ett hus som ligger mellan bef. gästhus och det nya huset, detta kommer att rivas när allt är klart.

I övrigt så är vi inga blommor-trädgårds-fixar-typer, utan denna sorts skogstomt passar oss perfekt. När huset är klart kommer vi att röja, men sedan får naturen mest härja fritt.

1 kommentar:

Tant Johanna sa...

Ska bli spännande att följa ert bygge. Skrattade så din kommentar hos mig.
Det är alltid skönt att få bekräftelse på att man inte är ensamt knäpp :)
Kram Johanna