torsdag 19 januari 2012

Fönster och dörrar....

När vi började planera vårt bygge så bestämde vi oss för att prioritera fönster och golv. Tycker att detta är saker som gör väldigt mycket för känslan i ett hus. Golvet är inte bestämt än.... men det det kanske kommer en god fe och bestämmer åt mig snart :)
Fönster - vi ville ha energisnåla och underhållsfria, men ändå fina. Finns massor av handgjorda-hit-och-dit, men det var inte aktuell för oss denna gång. Sedan ville jag inte ha löstagbara spröjs, tycker ibland att det kan se märkligt ut från insidan. Så vi bestämde oss för sidohängda Elitfönster med ett genomgående "spröjs" och små löstagbara "plus-spröjs" endast på verandan. Detta bestämde vi utan att ha sett dem innan. Kan villigt erkänna att jag var mer än nervös för hur de skulle se ut. Men jag är så NÖJD, kunde inte varit bättre. Fönstren känns rejäla och det genomgående (horisontella) spröjset har också "profil" (liksom resten av fönstret) vilket gör mkt för känslan. De små löstagbara spröjsen är t om fina från insidan :) . Om det är ngn som önskar så har jag korrekt artikelbeskrivning i mina papper någonstans.

Dörrarna är också allt jag önskade. Ytterdörren är en vit dubbeldörr utan fönster (Dooria), tvättstugedörren har fönster med klarglas (Dooria) och verandadörrarna (5! st) är också från samma leverantör.

Både dörrar och fönster levererades på tisdagsmorgonen, på kvällen när jag kom hem så var allt monterat. Blev kalasfint och t om ännu finare än jag vågat hoppats.

Porchen och entretaket är påbörjade. Stuprännor och lite annat smått och gott monterat. På måndag kommer takpannorna - tjohoo!

Varnar för dåliga Iphonebilder tagna utan dagsljus. Det är liksom mörkt när jag åker och mörkt när jag kommer hem.... Till helgen skall jag försöka fota bättre!
8 kommentarer:

kristina - ingen vanlig dag sa...

Så fint ni kommer få. Vi är i startgroparna för att börja planera en stor renovering av vårt gamla fönster. Jag resonerar såsom du - fönster och golv är bland det viktigaste. Så jag sög åt mig allt du skrev om fönster.
/Kristina

Julias vita drömmar sa...

Ååh där på porchen kommer jag att gunga finfint. Jag räknar med att ni inte har ett smack emot att självinbjudna gäster från när och fjärran dyker upp för att njuta av ert suuuuperfina lyxiga ( ja man kan liksom redan se hur fint det kommer att bli) hus.

Vi ses :D

Kram/Julia

Septemberflikka sa...

Oj! Här går det undan. Spännande! Det kommer bli så himla fint.

kram

Jeanette sa...

Härligt att allt motsvarar förväntningar. Kommer bli riktigt bra. :-)
Kram

mariasvitabo sa...

Du har något att hämta hos mig!

Kram Maria

Att vara någons fru sa...

Såååå snyggt det kommer bli!

Solsjö - Under en vind sa...

Wow, vilket hus ni kommer att få!! Kommer att bli så fint!

Ha en fin söndag!
Kram!

Industri house sa...

Så spännande det är varje gång man tittar in här..det kommer bli så snyggt alltsammans!Ha en härlig söndag, kram jessica.