fredag 11 november 2011

Välja husleverantör....


Jag har alltid tyckt att gamla hus har en viss charm. Ett nybyggt var liksom inte min grej. Alla kan bygga ett nytt, men ett gammalt hus är gediget, har historia och känsla i väggarna.
Men efter 10 år av renovering så började man känna att man aldrig blev riktigt klar. Det går runt. De utrymmen man startade med en gång i tiden krävde ny omsorg när man nästan kände sig klar i andra ändan.
Men skulle vi bygga nytt så ville jag prova ngt helt annat. Det fick liksom inte kännas som en dålig kopia av vårt gamla hus. Nu ville jag prova känslan i ett trähus! Lite New England om vi nu även skulle flytta mot havet. Men inte fööör marint och absolut inte fööör mkt stuga, eller fööör mkt snickarglädje. Så önskemålet blev ett vitt trähus, svart tak och lite lagom med finesser. Jag hade massor av ideér hur jag ville att huset skulle planeras. Här kan ni läsa lite runt detta.
Allt detta försökte jag få ner i en skiss. Denna skiss hade jag sedan med mig när vi tog kontakt med olika husleverantörer. Det finns massor av leverantörer att välja mellan... och många av dem bygger fantastiskt fina hus.
Att vi sedan fastnade för Fiskarhedenvillan berodde på lite blandat. En av anledningarna var att vi hittade en representant (Johan Salander) hos dem som passade oss väldigt bra. Snabb och trevlig förstakontakt. Proffsiga ritningar från start, där det absolut inte var ngra problem att utgå ifrån mitt förslag. Lika snabbt med ändringar av ritningarna och kunnig och intresserad hjälp under tiden.
För oss kändes också Fiskarheden som den leverantör som var mest öppen med den ekonomi som det blir kring ett husbygge. Vi har gjort en massa tillval, men samtidigt har vi också kunnat vara uppriktiga med vad vi kunde tänka oss att spara in på, utan att för den delen känna att vi uppfattades som "snåla". Det var även här som vi kände att vi fick mest för våra pengar.
Jag vet att jag är en krävande kund, men samtidigt vet jag också vad jag gillar och kommer själv med många förslag på lösningar. Jag är absolut inte omöjlig och när jag är nöjd så är jag kalasnöjd och sprider mer än gärna detta vidare.
Jag tittar alltid på hus, det är bland det roligaste som finns :)

1 kommentar:

Noamaja sa...

Hej vad länge sen jag tittade in hos dig! Hittade tillbaka av en slump då jag googlade bilder efter Hemnes våningssängen för att visa dottern hur hon och hennes syster skall sova framöver. Din bild såg mysigast ut så jag klickade upp den;-)

Ser att ni lämnat det gamla fina huset, djärvt! Jag tror också på förnyelse och att våga men är dålig på det själv. Skall bli spännande att se hur det blir med nya huset!

Ha det gott!
A